26 Kasım 2010 Cuma

MEDENKİ

     İsmi ilginç ama tadı nefis olan bu kurabiye Bulgaristan da yapılıyor. Kurabiyeler daha pişerken evinizi mis gibi bir tarçın kokusu sarıyor ve uzun süre bayatlamıyor .    

    Kurabiyenin genel ismi MEDENKİ ve daha birçok çeşidi var.İstenirse oklava ile açılarak yuvarlak kesilir ve arasına marmelat sürülerek birbirine yapıştırılır.Ya da yarısı çikolata sosuna ve cevize batırılarak servis yapılır.Tercih size kalmış.



Malzemeler

•    3 yumurta
•    1,5 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı sıvı yağ
•    2 çorba kaşığı bal
•    2 çay kaşığı karbonat
•    1 çorba kaşığı tarçın
•    3-4 çorba kaşığı yoğurt
•    Yeteri kadar un

Yapılışı:
 
1.Yumurta ve şekeri derin bir kapta karıştırın.
2.Üzerine sıvı yağ, bal, karbonat, tarçın, yoğurt ve aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
3.Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alarak istediğiniz şekli verin.
4.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
5.Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
6.175 C’ye ayarlı fırında pişirin.

  Afiyet olsun.


(RESİMLERDEKİLERDE BULGARİSTAN'DA YAPILAN MEDENKİ ÇEŞİTLERİNE AİT.)

4 yorum:

pasta köşesi dedi ki...

Benim senin bloğunu fazla incelemem gerek sanırım yapılcak listesi kabarıp duruyor yoksa...Dur şunada bakim dur şunada derken...Bunuda çok severim...
Teşekürler canım...

Nigar SARGIN dedi ki...

Ahh canım çok teşekkür ederim.Böyle güzel yorumlar aldıkça çok mutlu oluyorum.Rica ederim her fırsatta yazıyorum,yeni tarifler ekliyorum...Kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Bulgaristan'a gittimde bol bol medenki yerim tadı çoook güzel.bundan sonra kendim de yaparım inşallah.TARİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER

Nigar SARGIN dedi ki...

Gerçekten çok leziz bir kurabiye yorumunuz için teşekkürler.Sevgilerimle...