21 Kasım 2015 Cumartesi

ELMALI KUP

  
   
   Basit ve lezzetli tariflerden biridir elmalı kup.Tarçınla birleşen elma ve muhallebi eşliğinde sunuma hazır nefis bir lezzettir.Ben kış aylarında bu tatlıyı oldukça sık yaparım.Tarçın bana kışı çağrıştırdığından pek bir yakıştırıyorum bu mevsime :) Ayrıca çocuklar içinde besleyici ve beğenecekleri bir sunumda olduğundan çok sevecekleri bir lezzet ;)


Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket Dr. Oetker damla sakızlı vanilya

Elmalı harç için:

  • 3 adet orta boy elma
  • 2-2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:

Öncelikle elmalı harcımızı hazırlamak için elmaları küçük küpler halinde doğruyoruz. Şekerle birlikte tavada önce suyunu bırakıp,sonra çekene kadar pişiriyoruz. Altını kapatınca tarçın ve cevizi ilave edip karıştırıyoruz.Harcımız soğurken diğer yanda muhallebiyi hazırlıyoruz.Tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.Servis edeceğimiz kuplara ya da kaselere önce elmalı harcı koyuyoruz.Üzerine muhallebiyi ekliyoruz.Üzerini tarçın ve cevizle süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: