24 Mart 2016 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ



      Geçtiğimiz hafta cuma günü mesai arkadaşlarımın isteği üzerine ve cuma günü hayrına çok sevdiğim haşhaşlı tatlımı yaptım.Çok bereketli bir tatlıdır kendileri.En büyük borcamda 24 dilim olarak tüm fabrikaya yetirdik tatlımızı.Yerken ağıza gelen haşhaşın çıtırtısı da bir harika yani.Hem şerbetli,hem  kremalı tatlıları çok sevdiğimden diyet öncesi kendimi 2 dilimle de ödüllendirdim. :)) (söylemeden geçmiyeyim ):)))

İşte fotoğrafı;)))


Hamuru İçin:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşhaş 
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından biraz eksik süt


 Yapılışı:

       Şerbetin soğuk,kekin sıcak olması gerektiğinden öncelikle şerbetini hazırlıyoruz.
Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatıyoruz.Kıvama gelince ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
     Derin bir kapta şekeri ve yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz.Sonra sırasıyla sütü, sıvı yağı,haşhaşı,irmiği,unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.Hazırladığımız karışımı yağlanmış borcama döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekip kızarana kadar pişiriyoruz.Kek piştikten sonra fırından alıp soğuyan şerbeti üzerine gezdirerek yavaş yavaş dökelim.Ben hep şerbetli tatlıların çekmemesinden korktuğum için,daha iyi çekmesi için üzerini bir tepsi ile 15 dakika kadar kapatıyorum.Bu kısım çok elzem değil tabi :)
      Son olarak ayrı bir kapta,süt ve krem şantiyi çırpıyoruz.Şerbetini çeken tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi yayıyoruz.Dilimlerken ben ceviz ile süsledim.Arzuya göre çekilmiş fındık ve ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...💮💗💐