24 Mayıs 2017 Çarşamba

BAYAT KEK PASTASI

   

    Çalışan bayan ve çocuklu anne olunca bloga uğramak erteleniyor bazen.:(
Bugünde biriken tariflerime şöyle bir göz attım da hangisinden başlasam diye düşünüp durdum :(
İşin temposu,akşam üzeri vücuda düşen yorgunluk,evde küçük prensim amanın dolu dizgin bir hayat,bir yerden bir yere sürekli koşturmaca halindeyim... Janjanlı huni takacak duruma geliyorum bazen :))) Lakin çalışmayı sevdiğimden bu döngüler kısa sürüyor çok şükür ;))
İki kelime yazmadan da tarife geçilmiyor ama:))
Neyse lafı fazla uzatmayayım.Bu pastayı ne zamandır denemek istiyordum aslında.Hazır dolabımda bayat kekimde varken şipşak yapıverdim.
Pratik olduğundan misafiriniz gelmeden bir kaç saat önce hazırlayıp buzluğa kaldırabilirsiniz.
Geçelim yapım aşamasına ;)



Malzemeler:
  • 10-12 dilim kadar bayat kek
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı üzüm kurusu
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 su bardağına yakın süt
Ara kreması;

  • 1 paket  krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
Yapılışı:
  •      Bayat kekleri  derin bir kabın içinde ufalıyoruz.Üzerine sırasıyla kakao,portakal kabuğu, şeker,tarçın,ceviz,üzüm kurusu ve Hindistan cevizi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sonrasında sütü azar azar ilave ediyoruz.Şekil alacak kıvama gelene kadar ilave etmemiz yeterli oluyor.Karışımdan bir parça alıp elinizde yuvarlayıp top olup olmadığını kontrol ediyoruz.Eğer toparlanıyorsa kıvamı hazır demektir.
  • Hazırlamış olduğumuz kek karışımını iki sıra streç serilmiş tezgahın üzerine döküp elimizle düzeltiyoruz.Merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde 7-8 mm kalınlığında açıyoruz.Krem şantiyi sütle çırpıyoruz.Hazırlamış olduğumuz ve tezgah üzerine açmış olduğumuz karışımın üzerine spatula yardımıyla sürüyoruz.Daha sonra Streç filmin kenarından tutup rulo şeklinde sarıyoruz.Streçle güzelce sardığımız ruloyu buzluğa kaldırıyoruz.
  • Servis yapacağınız zaman dilimleyip üzerine sos ilave ederek servis yapıyoruz..
Afiyet olsun...🍴🍰🍀

4 yorum:

Betül EDEPLİ dedi ki...

Kekleri değerlendirmek için harika fikir emeğinize sağlık :)

Fincan Teyze dedi ki...

harika bir fikir, bayıldım...

Nigar SARGIN dedi ki...

Kesinlikle Betül hanım ben her kalan kırıntıyı bile değerlendiriyorum ;)
Teşekkürler sevgiler ;)

Nigar SARGIN dedi ki...

Çok teşekkürler Hicran Hanım bende sayfanıza bayıldım...
Bol paylaşımlar sevgiler ;)